Echtscheiding

Echtscheiding

Laat het vooral geen vechtscheiding worden.

Een echtscheiding is meer dan twee mensen die elkaar niet meer leuk vinden. Je zou het haast meegemaakt moeten hebben om erachter te komen wat er allemaal bij komt kijken. Emoties. Praktische problemen. Omgang met de kinderen. En dan hebben we het nog niet eens over het financiële aspect. Ik vertelde u al: Laat het asjeblieft geen vechtscheiding worden. Dat is te realiseren. De professionals van de Maatschappelijke Hulplijn zijn ervaren in het begeleiden van echtscheidingen. Bel ons. Een vrijblijvend gesprek kost niets.

“Ga respectvol uit elkaar. Geef het een kans.”

Ik weet het. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij een echtscheiding komen zo veel zaken kijken, dat er redenen genoeg zijn om elkaar nog eens flink in de haren te vliegen. Waarom eigenlijk? Zou er nu werkelijk geen manier zijn om die emoties te beteugelen en respect te blijven tonen? Natuurlijk wel. In deze achtbaan van emoties is een juiste begeleiding van groot belang. Iedereen – ook u – zal erkennen dat men er baat bij heeft gehad. Veel praktische zaken worden u uit handen genomen. En daarbij krijgt u van de Maatschappelijke Hulplijn diverse praktische tips. Het principe van Ik regel in mijn eentje wel even mijn echtscheiding moeten we echt laten varen.

Hieronder vermelden we reeds enkele onderwerpen waaraan de Maatschappelijke Hulplijn tijdens uw consult aandacht aan besteed en waarin we u kunnen voorzien van adviezen:

  • Wat is er vastgelegd en wat is de juridische status ervan?
  • Zijn er kinderen in het spel en wat is hun plaats in deze echtscheiding?
  • Wat is de hoogte van een eventuele alimentatie?
  • Wat zijn de gevolgen van een eventuele gedwongen verkoop van bezittingen?
  • Aanpassen van bijvoorbeeld levensverzekering en/of testament

Er zijn nog veel meer vragen waar de Maatschappelijke Hulplijn antwoord op kan geven. Aarzel niet. Vraag om hulp of advies. Laat zeker uw kinderen niet de dupe worden van uw echtscheiding.