Financiële problemen

Financiële problemen, geldproblemen

Zo veel leningen en talloze credit cards – ik zie werkelijk geen uitweg meer.

Financiële problemen. Elk moment van de dag zitten ze in uw hoofd. De problemen kunnen dusdanig groot zijn dat ze continu van invloed zijn op uw humeur. “In hemelsnaam, hoe kom ik ooit van deze ellende af?” Laat deze ellende niet te lang duren. Schakel op tijd een professional in die uw probleem analyseert en u de juiste uitweg biedt naar een oplossing. Zijn onderstaande stellingen van toepassing op uw huidige financiële situatie? Bel dan vandaag nog met de Maatschappelijke Hulplijn.

  • Soms heb ik het idee dat ik het ene gat vul met het andere.
  • Ik probeer het wel, maar sparen lukt me eigenlijk nooit.
  • Of ik heb te weinig salaris, of de maand duurt te lang.
  • Sommige enveloppen maak ik niet eens meer open.

Psychische klachten tot gevolg

Het is niet altijd uw eigen schuld dat u in de financiële problemen bent geraakt. Er kunnen zich situaties voordoen waar u geen invloed op hebt, maar die wel bepalend zijn voor uw financiële huishouding. “Ik had het zo goed voor elkaar, en nu zit ik in de ellende.” Psychische klachten – en in een later stadium ook fysieke klachten – kunnen zomaar het gevolg zijn van langdurige financiële problemen. Aarzel dus niet te lang met het inwinnen van deskundig advies.

Ik ben de enige

Te vaak denken mensen dat ze de enigen zijn die een geldprobleem hebben. Doorgaans is dat niet het geval. Hoe zou dat komen? Hangt u wél altijd de vuile was buiten? Vertelt u uw buren dat u vaak een geldtekort hebt? Nee, waarschijnlijk niet. Troost uzelf met de gedachte dat in deze dure tijden meerdere mensen last hebben van een financieel tekort. Echter, het belangrijkste van alles is, dat u dit op tijd signaleert en op zoek gaat naar passende hulp.

Bel eens met de Maatschappelijke Hulplijn. Daar treft u professionals die u vertellen hoe u uw problemen kunt oplossen. Zij kennen de wegen als het gaat om financiële bemiddeling en zijn in staat uw vaste patronen te doorbreken. Misschien is uw situatie minder uitzichtloos dan u denkt. Eén gesprek kan u al een heel eind op weg helpen. U hebt dan op zijn minst het idee dat u de weg naar boven weer gevonden hebt. Bel gerust. Nu kan het nog.