Relatieproblemen

Relatieproblemen

Erken een relatieprobleem. Dan heb je al heel wat gewonnen.

Relatieproblemen hebben niet alleen betrekking op je partner. Ook bijvoorbeeld in de relatie met je stiefkinderen is het mogelijk dat er strubbelingen ontstaan. Hoe ga je ermee om? En misschien nog veel belangrijker: zijn we in staat om deze problemen tijdig te traceren? Een relatieprobleem vraagt veel van jezelf. Ten eerste kost het je veel negatieve energie. Dat is niet prettig. Maar ten tweede is het belangrijk te constateren wat er leeft in je relatie. Wees alert. En durf kritisch naar je eigen relatie te kijken. Lopen de spanningen snel op? En heb je regelmatig ruzie met je partner? Trek op tijd aan de bel en maak gebruik van de diensten van de Maatschappelijke Hulplijn.

De vinger op de zere plek leggen. Dat is vaak moeilijk. Sterker nog: onbewust willen we het ook niet. Want dat zou voor onszelf best eens confronterend kunnen zijn. Toch moeten we erachter zien te komen wat nu de daadwerkelijke redenen van relatieproblemen zijn. De Maatschappelijke Hulplijn helpt daarbij. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak en proberen het probleem te verhelpen. In willekeurige volgorde noemen we enkele oorzaken van relatieproblemen.

  • Ik kan niet met mijn stiefkinderen overweg.
  • Mijn partner en ik groeien uit elkaar.
  • Onze financiële problemen zorgen voor veel spanning.
  • Ik denk dat mijn partner verslaafd is aan gokken / drugs.
  • Mijn partner en ik hebben moeite met het uiten van emoties.

Er zijn genoeg oorzaken voor relatieproblemen. Realiseer dat de oplossing in eerste instantie bij jezelf ligt. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Schakel de Maatschappelijke Hulplijn in en samen gaan we kijken naar de mogelijke oplossingen. Twijfel niet. Soms zijn er momenten in je leven dat je hulp nodig hebt. Je bent absoluut niet de enige. Bel ons. En maak gebruik van onze hulp en expertise.